Unieke opleiding: Culinair aan de slag met Lambiek!
Food pairen met lambiek en meer lambiek op de kaart!
Lambiek is een lokaal en authentiek product waar we terecht trots op zijn. Toch is lambiek niet alleen een basisbier waarvan heel wat afgeleiden worden gemaakt maar mag het ook nog meer en gevarieerder op menukaarten komen te staan. Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant samen met Horeca Forma een unieke opleidingsdag rond lambiek, voor zowel (hulp)koks als zaalpersoneel. Want storytelling werkt!
Hoe ziet deze smaakvolle en lambiekrijke dag eruit?
We starten de dag bij Manu en Koen van de Brouwerij van het Pajottenland waar zij op een innovatieve en moderne manier aan de slag gaan met het spontane vergistingsverhaal. Vervolgens gaan we langs bij Geuzestekerij De Cam van Karel om de ambacht van het geuzesteken te ontdekken.
’s Middags lunchen we in het kasteel Ter Rijst in Heikruis bij chef Kenny Pappaert.
Na de middag kies je uit één van deze twee workshops:
- Voor de (hulp)koks: een kookworkshop met Piet Van Steenbergen waarin hij je innovatieve en verfrissende smaakcombinaties met lambiek laat zien.
- Voor het zaalpersoneel: lambiekbeleving aan tafel met cocktailexpert Dave Aertgeerts, hij laat je spannende cocktailrecepten met Lambiekbieren zien
We eindigen met een netwerkmoment waarbij we de gemaakte recepten proeven.
Datum: 3 oktober 2022
Programma:
9 tot 10.30u: Ontvangst bij Brouwerij van het Pajottenland (adres: Boekhoutstraat 20, 1670 Pepingen)
10.45 tot 12u: Bezoek Geuzestekerij De Cam (adres: Dorpsstraat 67 bus B, 1755 Gooik)
12.15 tot 13u: Verplaatsing en lambieklunch Kasteel Ter Rijst (adres: Terrest 2, 1670 Heikruis)
13u tot 16u: Kookworkshop/Inspiratiesessie
16u tot 17u30: Netwerkmoment
We verplaatsen ons tussen de locaties met auto’s (wie met openbaar vervoer komt, kan meerijden met de organisatoren).
Mee te nemen voor de kookworkshop: messen & schort
Wil je graag deelnemen?
Laat deze kans niet schieten en leer alles over deze streekbier.