Kansen geven aan nieuw horecatalent

Werkgever in de horeca en op zoek naar gemotiveerde stagiairs? Het project Hospitality Heroes zet in op duurzame tewerkstelling in de Antwerpse horeca.
1563543738

Investeren in je zaak? Dan denk je best ook aan het versterken van je team. De horeca-sector kent namelijk heel wat knelpuntvacatures. Nieuw horecatalent bestaat, maar heeft soms nog een duwtje in de rug nodig. Jij als horeca-ondernemer kan daar aan bijdragen

Hospitality heroes selecteert gemotiveerde anderstalige nieuwkomers en laat hen kennismaken met de volgende beroepen:

  • medewerkers kamerdienst
  • afwasser
  • keukenmedewerker
  • zaalmedewerker

Is er een horeca-match? Dan kan de cursist zich inschrijven voor een opleidingstraject. Elk traject start met een vooropleiding waarin de cursisten de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen. Nadien volgt er een stage op de werkplek, zodat de cursisten kennismaken met het reilen en zeilen van een echte werkvloer.

Naast het aanleren van de juiste kennis en competenties is er tijdens het opleidingstraject ook aandacht voor attitudetraining, communicatietraining, sollicitatietraining en kennis van het Nederlands.

 

Praktische informatie:

  • Tijdens de Horeca-Hoteldag op 27 augustus 2019 maken geïnteresseerde kandidaten via workshops kennis met de jobinhoud en de verwachtingen. Een motivatiegesprek peilt naar een mogelijke horeca-match
  • De opleidingstrajecten starten in september 2019, in en rond Antwerpen
  • Afhankelijk van het opleidingstraject starten de stages in oktober of november
  • Een trajectbegeleider ondersteunt werkgevers

Een stageplaats aanbieden?

Een praktijkgerichte opleiding rekent op steun van de Antwerpse horeca. Tijdens de stageperiode en ook nadien, kan de werkgever terecht bij de trajectbegeleider. Zij/hij helpt  bij vragen, een eventuele aanwerving en informeert over tewerkstellingsmaatregelen.

Hoe bied ik een stageplaats aan?

Neem contact op met Charlot Hellin via c.hellin@horeca.be of 0487 76 19 73.

Mensen opleiden, je kan het leren!

Tijdens de leermeesteropleiding leer je technieken om je (nieuwe) mensen efficiënt op te leiden. Met enkele rake tips word jij een coach die zijn mensen echt in beweging krijgt. 

Meer informatie of nog een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met Charlot Hellin via c.hellin@horeca.be of 0487 76 19 73.

Hospitality Heroes is een project van Stad Antwerpen, VDAB, Atlas, Werkvormm en Horeca Forma.