Inspiratiedag 'Asperges op de kaart' | 23 mei

Op dinsdag 23 mei 2023 organiseert Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. Horeca Forma de inspiratiedag “Asperges op de kaart”. Omdat de asperge een streekproduct is waar we fier op mogen zijn. Zowel koks als zaalpersoneel zijn welkom. Deelname is gratis.
Maandag 20 March 2023

Terug meer asperges op de kaart

Asperges zijn een lokaal en authentiek product waar we terecht trots op mogen zijn en daarom mag het meer en gevarieerder op menukaarten staan. Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant samen met Horeca Forma een inspiratiedag rond asperges, voor zowel (hulp)koks als zaalpersoneel in de horeca. Want storytelling werkt!

Programma

Deze inspiratiedag vindt plaats op dinsdag 23 mei 2023 in de regio Londerzeel, Keerbergen, Tildonk.

14u00:        Onthaal & bezoek aspergeteler Goossens in Londerzeel, een grootschalige, innovatieve aspergeteler met een ruime hoevewinkel.

16u30:      Kort bezoek & kennismaking met Anja Mariën. Anja en haar vader zorgen voor kleinschalige bioteelt. Zij verkopen hun asperges in een charmant veldwinkeltje ‘Buitengewoon’. (Benieuwd? Bekijk hier al even de regionale TV-reportage)

17u30:      Lichte asperges-gerelateerde maaltijd bij Bon Appetit in Haacht

18u00:      Start aspergeworkshops (maak je keuze)

  • Voor (hulp)koks: Kookworkshop begeleid door Piet Van Steenbergen. Hij toont je innovatieve en verfrissende smaakcombinaties met asperges.
  • Voor zaalpersoneel: Aspergebeleving aan tafel met gastvrijheidsexpert Kevin Strubbe. Hoe vertel & verkoop je het aspergeverhaal aan de gasten?

21u00:    Netwerkmoment met tasting aspergehapjes

Goed om weten

  • We verplaatsen ons tussen de locaties met auto’s. Wie met openbaar vervoer komt, kan meerijden met de organisatoren.
  • Mee te nemen voor de kookworkshop: messen & schort.

Gratis inschrijven

Deze inspiratiedag richt zich naar horecaprofessionals uit Vlaams-Brabant. Schrijf je in via dit formulier.

 

Tags:

  • Opleidingsnieuws